برگزاری نشست طراحی در فرش دستباف

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ | ۱۴:۵۵ کد : ۵۷۰۰
تعداد بازدید:۶۳۷
سومین نشست از سلسله نشست های نقد و بررسی فرش ایرانی با عنوان "طراحی در فرش دستباف" در پژوهشکده فرش ایران در محل این پژوهشکده (خانه تاریخی عطارها) برگزار شد.
برگزاری نشست طراحی در فرش دستباف

رئیس پژوهشکده فرش دانشگاه کاشان گفت: در این نشست درخصوص مسائل مختلف طراحی فرش از جمله شیوه های آموزشی استاد و شاگردی، تنوع و خلاقیت در طراحی، شکاف بین نگاه هنری و اصیل به فرش و نگاه تجاری به فرش و نقاط ضعف و قوت آن و ... بحث و بررسی صورت گرفت.

دکتر حمیدرضا مومنیان افزود: از دیگر نکات ارائه شده  بحث و بررسی پیرامون سبک های مختلف طراحی فرش اعم از سبک کاشان، سبک اصفهان و سبک تبریزبود که با ذکر تفاوت های شکلی و تفاوت های ناشی از رنگ در این سبک ها و وجوه تمایز سبک های مختلف از منظر طراحی همراه بود.

رئیس پژوهشکده فرش از دیگر مباحث مطرح شده را آسیب شناسی در زمینه طراحی و نقشه فرش اشاره نمود و اظهار داشت: در این نشست نقاط ضعف تک بافی در مقایسه با ایده مجتمع بافی و لزوم احیای مجتمع های فرش بافی مورد بررسی و نقد و نظر قرار گرفت.

یکی از استادان بنام طراحی فرش کاشان نیز در این نشست ضمن مرتبط دانستن آسیب در سایر حوزه های فرش با طراحی گفت: واسطه گری در فرش ضربه زیادی به تولید با کیفیت فرش زده و باعث شده که کپی کاری در تولید فرش افزایش یابد.

استاد تقدیسی اظهار داشت: آسیب این کار این است که خلاقیت و تنوع در فرش بسیار پایین می آید و سبک ویژه و ممتاز کاشان با خطر نابودی مواجه می شود.

وی، از جمله آسیب های دیگر را مشکل کم توجهی مسئولین به طراحان و عدم حمایت های لازم از آنان ذکر کرد و افزود: برای تولید طرح هرچه بهتر و با کیفیت تر فرش دستباف بایستی از طراحان فرش حمایت بیشتری شود.

این نشست با جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان گروه فرش پایان یافت.

نظر شما :